Снимка: Instagram
fallback

Абортът е особен въпрос като се има предвид, че за много жени това е табу. Дамите често живеят в заблуда относно него, изпитвайки ужас от страшните легенди.
 
Ново проучване показва именно страхът, в който много жени живеят относно крачката към аборт и евентуалните последици.
 
Изследването е направено над 1000 жени на възраст от 16 до 25 години. Те са отговаряли на въпроси за плодовитостта и намеренията им в случай на евентуална неочаквана или нежелана бременност.
 
Повече от 30% от жените смятат, че прекратяването на бременността ще направи способността им за бъдещо забременяване невъзможна. А около 25% имали опасения, че ще забременеят трудно.
 
Експертът по женско здраве Дженифър Уидър казва, че е много изненадана от констатациите. Тя е учудена колко дезинформирано е младото поколение, което очевидно се осланя на остарели разбирания относно бременността.
 
Тя посочва, че абортът няма влияние върху възможността за последващо забременяване.

Останалите митове и легенди за абортите можете да прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Да бе

преди 6 години

Която написа, че я е страх от противозачатъчни, та затова дай да абортира, ме изуми. Вредни били хапчетата. Глупости, породени от невежество. Аз съм пила навремето. И не съм правила аборт. Абортът е убийство. Леле, колко трябва да си зле, че да предпочиташ да си убиеш нероденото дете и да има риск да те осакатят да нямаш никога повече деца, пред това да пиеш противозачатъчни или поне да ползваш презерватив! Яко зле! Кофти факт, че е масово изпростяване.

24

УБИЙСТВО

преди 6 години

АБОРТЪТ Е УБИЙСТВО, И ЗА ТОВА СЕ ПЛАЩА. ТОЛКОВА. Дори физически след 6-тата седмица плода "разбира", чувства и се опитва физически да се защити в момента на аборта.

23

Анонимен

преди 6 години

По въпроса за противозачатъчните.Те не са отскоро. През римско време и по-рано в Античността са се ползвали билки. Една от тях - гигантски копър - е виреел само на едно място, в днешна Северна Либия (Киренайка). Растението не е могло да се култивира никъде другъде. Затова е било изключително търсено и скъпо. С него даже са си плащали данъците. Но поради хищническата му употреба е изчезнало вече като вид.

fallback