Снимка: pexels.com
fallback

Невролози и невробиолози от Северозападния университет в САЩ установиха, че парите и социалният статут не са толкова важни за щастието, колкото постоянството, съобщава сайтът Лайф.

Учените провели мащабно проучване, свързано с вземането на решения и особеностите на работата на мозъка. По време на поведенческите експерименти било изяснено, че най-голямо количество енергия и тежки емоционални преживявания се отключват при взимането на решения, свързани с личния живот, пише БТА.

Специалистите установили също, че съвместният живот на двама души по някакъв начин синхронизира тяхната мозъчна активност. Социолозите и психолозите наричат този процес адаптация към партньора. При взимането на решения, отнасящи се до странични хора, съществуват куп фактори, които им влияят. От поведението на човека до обстановката, в която става срещата, осветлението, ароматите и т.н.

Учените отбелязват, че стабилността в избора може да избави човека от безброй стресови ситуации. Един ресторант, един близък човек, един кръг от истински приятели влияят силно и благоприятно на емоционалното ни състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

не ни трябват

преди 6 години

злобата кво може ревността завистта нищо

2

лъжи

преди 6 години

,,настъпиш некой джоб,, и хоп ,,зайче,,

1

Анонимен

преди 6 години

Любовта може много,парите могат всичко!Народна поговорка!

fallback