Снимка: flickr
fallback

Главен готвач в британски хотел даде съвети как да приготвим идеалните яйца, съобщи в. "Дейли мейл".

Шей Купър от хотел "Горинг" в Лондон препоръчва да използваме пресни яйца, ако искаме да ги приготвим на очи.
"Колкото по-стари са яйцата, толкова по-рохкав става белтъкът", каза той.

Много хора използват бял винен оцет, за да не се разделят белтъците. Според шеф Купър трябва да добавим много малко количество от него, ако не искаме белтъкът да се свие и жълтъците да се готвят по-дълго.

За бъркани яйца е важно те да бъдат предварително разбити в купа до постигането на равномерен цвят и пухкавост. Специалистът в кухнята съветва да ги свалим от котлона, малко преди да ни се сторят готови.

Ако искаме да си приготвим рохко яйце, трябва да го варим 3 минути. Ако желаем само вътрешността на жълтъка да е рохкава, го варим 4 минути, а за постигането на твърдо сварено яйце са необходими 7 минути.

Също така е добре за варене да използваме по-престояли яйца, защото пресните се белят по-трудно, добави главен готвач Шей Купър. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Ути: Най-важно е да лееекинко да ръснете малко фипронилче.

8

ПорЦелан

преди 6 години

Сгорещяваме тиган с мазнина. Пускаме си яйцата вътре. Очите сами падат. Това е!

7

Анонимен

преди 6 години

Гошу, ти си на жриците, какво по-хубаво.

fallback