Снимка: Flickr
fallback

Съд в Индия даде развод на местна жена заради липсата на тоалетна в дома на мъжа й, предаде Франс прес.

Семейният същ на щата Раджастан се е произнесъл в полза на неназованата ищца, завела молба за разтрогване на 5-годишния й брак заради невъзможността на съпруга й да осигури вътрешно помещение за задоволяване на физиологичните нужди.

Съдия Раджендра Кумар Шарма подчертава, че жените в провинциалните райони понасят физически страдания в очакване да падне мрак, за да се облекчат на открито. Според съдебното решение липсата на вътрешна тоалетна е срамна и граничеща с мъчение.

В Индия развод се дава само ако пред съда бъдат представени доказателства за жестокост, насилие или неоправдани финансови разходи. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

До 9:

преди 6 години

Ами точно така е както си го представяш. Има много статии по интернет и клипове в ЮТюб.Виждал съм как просто хората отиват малко встрани от къщата си - видеото беше, че отиват около железопътните релси и просто клякат. И това са 600 милиона човека в Индия. За много хора от Индия, Китай и Африка всеки ден е ад. В никакъв случай не може да се каже, че ние сме по-умни и по-работливи от тях, повярвай ми, просто сме късметлии.

9

тъпи жени

преди 6 години

ми да беше си я направила сама

8

Анонимна

преди 6 години

Не мога да повярвам! *** как навън се облекчават?! Боже, Боже! В 21 век акаt и пiкaяt, където им падне. Ми не мирише ли? Еgati вуньошnicite. Добре, тя чакала да се мръкне, ами "мъжкарят" къде се е облекчавал по светло, голямата нужда де? Може би си пожелават добро утро по съседски, или лека нощ, докато serat.

fallback