Снимка: Twitter
fallback

Италианската полиция задържа 30-годишен поляк, който отвлякъл британска манекенка в Италия, за да я продаде в онлайн аукцион, съобщи Ройтерс.

Историята на това престъпление, макар да изглежда измислена, всъщност е напълно реална. То датира от средата на миналия месец, но подробности за него бяха огласени едва сега.

20-годишната манекенка била на снимки в Италия, където обаче вместо да има работен ангажимент, била дрогирана, напъхана в куфар, а той – в багажник на автомобил, превозвана няколко часа така, след което – заключена с белезници в отдалечена къща в градчето Борджало, на около 40 км от Торино. В плен младата жена прекарала шест дни.

Похитителят й – 30-годишният Лукаш Херба, който живеел също във Великобритания, е арестуван.

Той искал 300 хил. долара от агента на манекенката, но после решил да я освободи, тъй като разбрал, че жената има малко дете, а той не се занимавал с майки.

Италианската полиция издирва евентуални съучастници на поляка, тъй като при разпита 20-годишната жена казала на следователите, че видяла двама мъже, а имало и още трима, чиито лица не успяла да зърне.

Младата британка, която според някои се казва Клоуи Ейлинг, се е върнала вчера във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Бъдещето

преди 6 години

Писна ми от *** сериозно, ще почна да коля и беся наред

7

Христо не Кшоштоф

преди 6 години

През 90-те един поляк беше хванат на летище в Германия с 10-тина змии, 20-тина коркодила и още животни в само един куфар. Те ни са преки конкуренти в кражбите.

6

Валентин

преди 6 години

Само да не си помислите, че снимката е действителна.

fallback