Водолази обследват кораба. Снимка: "Дейли мейл"
fallback

Британски търсачи на съкровища откриха потънал кораб с контейнер, в който може да се намират 4 тона злато, принадлежало на нацистка Германия, съобщи "Дейли мейл".

Корабът е намерен на 120 мили от югоизточната част на Исландия. Откривателите от британската Предна морска служба предполагат, че това е немският съд SS Minden, който е превозвал през септември 1939 г. злато от Южна Америка в Германия. По заповед на Хитлер той бил потопен, тъй като британски военни го проследили.

Англичаните чакат от властите в Исландия разрешение да отворят контейнера на кораба.

В него се предполага, че е златото, чиято стойност надвишава 100 милиона лири (около 130 млн. долара). Откривателите смятат, че съкровището им принадлежи.

През пролетта Рейкявик изрази тревога от несанкционираните действия на британците в исландски териториални води.

Исландците посочват, че британците нямат разрешение за извършване на дейност. Според законите на страната, който намери съкровище на територията на Исландия, е компенсиран с 1/10 от стойността му и разходите по търсенето. Златото става държавна собственост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Симо

преди 6 години

Златото е на Фюрера или сега на Меркел, нищо че е в исландски води гермаско си е а не на нагличаните . Ей мамицата им такива са си и тук , от 10г съм тук, правих разработки за доста кинти и все гледат да ме краднат и то не даже да имам дпбра заплата ами ниаква и те да вземат моя разработка. Да ама с българин си имат работа прецаках ги тръгнах си с проекта без да им оставя нищо, сега имам мой бизнес с тоя проект и не ми требат ши.баните нагличани мазни алкохолици дето и водката им не е 40а 37.5

12

Анонимен

преди 6 години

ТОВА ЗЛТОТО ЗА НИЩО ГО НЯМАТЕ.В ЗАГЛАВИЕТО - 40 ТОНА, В ТЕКСТА - 4.

11

мда

преди 6 години

Нещо снимката не ми изглежда като да е от този кораб...

fallback