Снимка: Стандарт
fallback

Икона на св. Петка в румънския град Търговище започна да мироточи в понеделник, 19 юни.

Сълзите върху светинята били забелязани от миряни в следобедните часове.

Свещеникът от храма твърди, че това е третият път, когато иконата на св. Петка проплаква. Той посочи, че това се случва, когато Православната църква преживява големи изпитания

Новината за чудото се разпространи много бързо, благодарение на социалните мрежи и стотици вярващи дойдоха, за да се поклонят пред иконата.

Случайно или не, два дни след като се случи чудото, падна правителството в Румъния, което бележи началото на криза в страната, припомня "Стандарт".

Мощите на преподобна Петка са били пренесени от България в град Яш, Румъния, където почиват и досега, дълбоко почитани от целия български, сръбски, румънски и гръцки народ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 6 години

Религията е измислена за да контролират хората по света! Погледнете поповете с кадилаците и ролексите. Погледнете когато вярващите постят поповете блажат. Е това религия ли е? Господ е казал не се моли на икони и идоли! Ако господ не е в теб в сърцето ти нищо неможе да те спаси! Така че тези икони са за простолюдието!

40

До Crossfire

преди 6 години

Внимавай да не се окаже, че Аллах е истинският бог накрая и накрая ти да съжаляваш, а не 36. В Батак толкова хора са се молили на Иисус да ги спаси от смъртта, но пак за ги заклали. Това означава, че Иисус не е истинският бог, защото е безсилен да спаси хората, които вярват в него и ги е изоставил точно, когато се нуждаят най-много от неговата помощ. Докато Аллах е помогнал на башибозуците да имат добра плячка този ден - пари, секс, забавления.

39

Crossfire

преди 6 години

До 38Никой не казва, че човек трябва да върши добрини от страх. Никъде никой не пише че ако не правиш добрини "ще те шамарят". Обаче това "добрина" е много разтегливо понятие. Имало е време когато да храниш лъвове с хора е било добре. За теб добрина е да осмиваш надеждата и вярата на хората. Но явно ти си далеч по мъдър от мен щом си видял какво има отвъд смъртта и явно няма смисъл да се хабя да пиша.

fallback