Снимка: Instagram
fallback

Наднорменото тегло е също толкова важен проблем, колкото замърсената вода, въздух и пр. То уврежда здравословното състояние на голяма част от младите хора.
 
За жалост това не са празни приказки и това показва проучване направено през 2007 г. Резултатът от него е такъв: 49% от българите са с килограми над нормата. Това не е най-лошото. Едва 35% от тези хора смятат, че са по-дебели от нормалното.
 
У кого е вината в случая? Отговорът е елементарен.
 
Не са виновни тези, които предлагат нездравословна храна, а тези, които я прекаляват с нея. Това са тези 49% от населението, а може би и повече, при които резултатът не е видим.
 
Как да се справим с това - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Неук с мнение

преди 6 години

Съжалявам, че съм подтикнал някои пишещи към по-крайни коментари. Не казвам, че съм дебел, а пухкав. Пулсът си го свалих от средно 75-80 до 55 заради колоезденето. Не уточних, че качвам баири, а не се шляя. Колкото до висването на кожата сте прави, все пак съм 125 на 100 на 100 в мерки от горе надолу. Имам почти двойно увеличен черен дроб и висок лош холестерол. Не пия, не пуша, мазно не ям, но месо и зеленчуци ям много. Е и изпивам по 4-5 литра кола на ден.

21

Анонимен

преди 6 години

Сега пък думата м...о...д...а е затрита. Що бе, хора? Какво й е на тази пък дума?! Боже, такава цензура никъде няма!

20

Анонимен

преди 6 години

"Тези данни, които даваш противоречат на науката. Пулс 50-55 имат хора, които се занимават редовно със спорт."Да ти кажа - и това е генетично. Нито аз, нито баща ми спортуваме. И двамата сме с пулс 55 средно, 60 мога да стигна, като кача 3-тия етаж. Той е на 72. И не сме слаби. И дебели не сме. Всъщност всяка крайност е вредна - и кльощавата налагана от години мода, и дебелото тяло.

fallback