Снимка: Reuters, архив
fallback

Момичетата с грим изкарват по-високи оценки на изпит, защото той повишава самочувствието им и това подобрява паметта им, съобщи в. "Мейл он сънди".

Учените от Харвард и университета на Киети в Италия са работили с 200 студентки, следващи еднаква специалност и със сходен коефициент на интелигентност. Те били разделени на три групи. Едните слагали грим, другите слушали музика, а третите рисували. След това ги изпитали върху раздел от учебник, който току-що са прочели.

Използвалите козметика изкарали с от 10 до 20 процента по-високи оценки от останалите две групи.

"Жените слагат грим, за да повишат самочувствието си, като знаят, че са по-привлекателни. Това ги кара да се чувстват по-добре под стрес. Позитивните емоции увеличават достъпа до информация в паметта" - обясняват учените в сп. "Cogent Psychology".  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

В материала е написано, че гримът се слага , за да се повиши самочувствието. Вярно е, жените с грим демонстрират ниска самооценка, т. е. са удобни за мъже всяка модификация.Вярно е, че има мъже преподаватели, които пишат по-високи оценки при определен физически тип на студентката, но знам и жени преподаватели, които на всички мъже пишат високи оценки. И при двата типа фолклорът ги разнася и студентите ги използват, преподавателите биват възприемани като смешни.

18

Анонимен

преди 6 години

Една малка поправка. Гримирана и красива не са синоними. Даже понякога гримиранкте са по-грозни от неносещите грим.

17

Анонимен

преди 6 години

Остави я да се утешава, че точно тя има вкус и разбира от всичко.Съвсем младо момиче осъзнава ли късата пола като секси дреха?Тази ще се разхубави ли, като скалъпи злобна забележка по адрес на хлапе? Или ще стане интересна на някого? Не.

fallback