Снимка: Instagram
fallback

Веганството – грижа за себе си отвъд границите на нормалното. То отхвърля консумирането на всякакви животински продукти.
 
Веганите изключват от менюто си не само месото, но и рибата, яйцата, млечните продукти, меда и всички храни, които са пряко или косвено свързани с животните. Те не използват и козметика, която е тествана върху живи същества.
 
Но какво е веганство?
 
Хранителен режим, болестно състояние или мода? Може да се каже, че е и трите взети заедно. То може да бъде полезно за организма, само тогава, когато сме добре запознати с него и знаем неговите подводни камъни.
 
И въпреки това веганството не отговаря на нормалното функциониране на човешкия организъм, който има нужда от месо и животински продукти, за да бъде здрав. Веганите смятат, че отношението на „месоядните” към животните е нехуманно, както и това да се конфискува производството им. Но този процес е нормалното състояние в природата. Кучетата убиват котки, котките убиват мишки и тн.

Още по темата можете да прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 6 години

Сещам се и за онова детенце, което бабата и дядото заведоха в болница и едва беше спасено, след като родителите вегани го бяха довели до гладна смърт. Наложи се операция на сърцето. Страшна гледка, това адекватно поведение ли е?

54

Анонимен

преди 6 години

Да ви кажа толерантност към различните трябва да има, но се наложи по-дълго време да общувам с едни вегани, първоначално ми бяха интересни, но с времето осъзнах, че всъщност са хора с дълбоки проблеми избивщи чрез веганството комплекси. Абсолютно неадекватни, с много уж правилни принципи и разсъждения, но далеч от реалността. Егоисти, уж много хуманни.

53

Анонимен

преди 6 години

аз пък мисля,че е добре да има повече вегани. това означава ПОВЕЧЕ МЕСО ЗА НАС !

fallback