Снимка: Архив, Reuters
fallback

Креативните мъже, дори и когато са грозни, изглеждат по-атрактивни в очите на дамите, установи проучване, цитирано от Франс прес и БТА.

Според автора на изследването Кристофър Уоткинс от шотландския университет "Албърти" творчески настроените представители на силния пол с грозновати физиономии предизвикват същото привличане като красавците, които обаче не са надарени с креативност.

В рамките на експериментите доброволци трябвало да оценят колко атрактивни са осем мъже и осем жени. Едната група била натоварена да даде оценка, основавайки се единствено на външността им. Другата, като взела предвид и креативните им заложби.

От тестовете станало видно, че мъжете, възприети като неатрактивни, когато проявят въображение и творчество, получават впоследствие по-високи оценки за привлекателност. Най-много точки събрали красивите и креативните персони.

При снимките на жените резултатите се оказали по-обезсърчителни. Грозните жени продължавали да се възприемат като грозни, независимо от степента на тяхната креативност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

Жените търсят грозни мъже. Аз съм красив и само мъже ме харесват.Даже почват да ме свалят в интернет.

14

Банко Матев

преди 7 години

Някой говори пак за мен

13

Анонимен

преди 7 години

Аман от тая чуждица "креативен" бе! На български е "творчески настроен", "съзидателен".Вземете да го научите най-накрая тоя език.

fallback