Снимка: Twitter
fallback

Мъж си купи танк и откри... 5 златни кюлчета скрити в него. 55-годишният Ник Мийд се натъкнал на съкровището в новозакупения си Т54/69. Взел го от ebay.

Той заедно с механика Тод Чембърлейни решили да разглобят танка, за да се уверят, че няма забравени боеприпаси. Вместо тях обаче двамата открили пет кюлчета, скрити в резервоара на машината.

По предварителна оценка стойността на кюлчетата е повече от 2 млн. паунда. Цената, за която Мийд е купил танка, е 30 хил. паунда.

Мийд смята, че златото е скрито в резервоара от иракските войници, които са го задигнали в Кувейт по време на войната в Персийския залив 1990-1991 г. След това танкът е е бил заловен и е попаднал във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

НАП

преди 7 години

На укриване на данъци и на застрахователна измама ми намирисва.

27

Анонимен

преди 7 години

Във Ирак краварите крадяха злато много сега купуват танкове и ги разглобяват, а златото го претопяват за да го легализират. Я вижте каква отливка са избарали, кой си купува танк за да го разглоби и отделно като го разглоби от мототехника ли ще си купи части за танк ей прости хора пишат тия статии.

26

ЩО ,БЕ....ХА,ХААА...

преди 7 години

ЗА ВСИЧКО СТАВА !!!!!!МОЖЕМ И ДА СИ ПРЕГРАДИМ РЕКАТА И ДА СИ ПОЛИВАМ ГРАДИНАТА.....МОЖЕ И ДА СИ ОРЕМ ....МОЖЕМ ....И КРЪЧМАТА НА ПАРО , ДА ДУМНЕМ ....ШОТО СЛАГА ВОДА У РАКИЯТА ....КОЙ ШЕ МУ СТИСКА ДА МИ СЕ ДЪРВИ....А.??!ТЕ ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback