Снимка: outnow.ch

Престъпването на неписания любовен договор е характерно както за мъжете, така и за жените. Никой човек не е имунизиран от изневярата, но в ущърб на силния пол трябва да се отбележи, че те най-често са "любовните престъпници". А действията им се влияят от твърде много условия.

Някои мъже са предразположени да мамят жените си заради външни фактори, действащи им едновременно като мотиви и оправдания. Такива са тежките отношения със съпругите (партньорките) им. Външна причина за изневярата също може да бъде стресът на работното място. И алкохолът понякога има вина...

Като вътрешна причина мъжете да скачат в чужди легла можем да категоризираме неспирното им желание за завоюване на женски сърца. То се свързва с откровения егоцентризъм у някои мъже, които имат постоянна нужда да бъдат хранени с похвали от различни източници. Сред другите вътрешни фактори е чувството за финансова свобода.

Кои са най-честите изневеряващи типажи сред мъжете?

1. Заможните мъже

Заможните мъже се чувстват свободни. Някои от тях дори се самозабравят. Мислят си, че като движат с малко по-скъпо возило и имат стотачки в джоба, светът е в краката им. В техните очи всичко става срещу пачка. Така да се каже, всяко нещо си има цена. Измервайки обаче всичко в пари, този тип мъже изкривяват сетивата и съзнанията си. За тях вече всичко е стока, а сексът напуска полето на любовта, превръщайки се в просто удоволствие.

Това обяснение за характера на някои чичко-паричковци дава ясна картина около проблема с изневеряването. Тяхната финансова свобода им позволява да задоволяват капризите си. А сексуалното привличане и желанието за секс с непозната жена си са част от капризниченето

Останалите типове мъже, които изневеряват най-много - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase