снимка: outnow.ch
fallback


Днес качественият сън се е превърнал в лукс за мнозина. Вината обикновено е на стреса в ежедневието или тревогите в личния ни живот. Така необходимите осем часа сън понякога се съкращават значително, а това не е в услуга на здравето.

Когато това се случи, трябва да направим промени в начина си на живот. Основното в случая е да си набавяме нужните между седем и девет часа сън, но как да улесним достигането на тази цел?

1. Отпускаща вана

Преди да си легнем може да си вземем вана, като във топлата вода добавим приятни и успокояващи етерични масла, като масло от лавандула или иланг-иланг. Така стресът се стопява и умът релаксира.

2. Чаршафите да са в по-светли цветове

Замисляли ли сте се, дали това би могло да бъде фактор, определящ спокойния сън? Оказва се, че може. Когато спалното бельо е оцветено в червено или оранжево например, това действа стимулиращо върху настроението ни.
От друга страна, тъмните на цвят чаршафи, като черно и тъмнокафяво, може да ни подействат депресиращо. Най-добре е да изберем спално бельо със синьо, розово, жълто или бяло, тъй като те действат най-успокояващо.

Вижте още в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

БАЙ Иван

преди 7 години

Моя ритуал преди лягане е 200 грама домашна от сини сливи...И мезенце....кашкавалче,нещо сухо,млечна и т.н...Пускам си поп филка да ми се покълчат разголените *** ,да ми се напълни сърцето и си лягам като бебе...

9

до куха лейка

преди 7 години

Кой прави правилно, кой неправилно, но жрецИте и жрИците на "любовта" пи трябвало да го правят правилно. А ако тях ги отпуска, какъв оборот ще направят...??? Те бъкат от обич и все са при правилния човек.

8

Младеж

преди 7 години

По принцип аз не обичам да правя близ,близ на жената до мен (защото ми е гнус и никога не съм правил), но много обичам тя да ми прави дух,дух, егоист ли съм?

fallback