Снимка: Архив, Reuters

По случай края на 2016 г. британският в. "Дейли експрес" припомня някои от най-любопитните и странни събития през изминалите 12 месеца:

- През 2016 г. беше поставен нов рекорд за редене на кубчето на Рубик - 4,73 секунди. Предишното постижение беше 4,74 секунди.

- Трима бразилци във формация, наподобяваща ято гъски, поставиха рекорд по парапланеризъм в дисциплината прелет, след като летяха над 11 часа и изминаха над 560 километра.

- Джоуи Честнът, известен с прякора Челюстите, постави нов рекорд по ядене на хотдог, поглъщайки 73,5 сандвича за 10 минути.

- Двама братя спечелиха състезание по копаене на гробове в Словакия, организирано в рамките на погребална експозиция.

- Операта "Метрополитън" в Ню Йорк беше евакуирана, след като мъж разпръсна кремираните останки на своя музикален ментор в мястото за оркестъра.

- В зоопарка в Сан Диего, САЩ, тасманийски дявол на име Ник стана едва вторият представител на вида, претърпял операция за поставяне на сърдечен пейсмейкър.

- Екип от кучета подушвачи на летището в Манчестър доказа уменията си да открива малки количества сирене и наденички, но не и способностите си да намира дрога.

- За виновници за неразрешения проблем със задръстванията в Брюксел, Белгия, бяха нарочени гладни мишки, "почерпили се" с оригиналните строителни планове.

- Колумбийка, пренасяща кокаин в гръдните си импланти, беше арестувана на летището във Франкфурт, Германия.

- В Атлантическия океан между Великобритания и Исландия беше регистрирана вълна с рекордната височина от 19 метра.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase