Снимка: Reuters, архив
fallback

Сексът в Япония регистрира невиждан спад от 117 година насам, като тази година за пръв път в Страната на изгряващото слънце ще се родят по-малко от 1 милион бебета, пише в. "Метро".

Местните специалисти предвиждат, че до края на 2016 година ще се родят само 981 000 нови граждани. Бебетата ще бъдат с 25 хиляди по-малко, в сравнение с миналата година.

Ако се запазят сегашните тенденции, японската нация ще изчезне поради ниска раждаемост след 1750 години.

Хроничният спад в раждаемостта се дължал на факта, че сравнително малък е броят на жените на възраст между 20 и 30 години. Споменатите процеси се отразяват зле върху японското общество и най-вече върху икономиката.

Японското правителство се опитва да се противопостави на тренда, като организира практически семинари за бащи и класове за родители. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Якошиба Накушетка

преди 7 години

Проблема на японците е, че са прекалено образовани и лекарите, инженерите и учителите от Сирия, Ирак и Афганистан не вървят в Япония. Излиза, че трябва да ми строят 20 000 японни, за да реша проблема с недостига до 1 млн. деца.

19

Трендафилка Немска

преди 7 години

До noneТренда, идва от Трендафилка :)

18

Пешо*

преди 7 години

Я кажете за тренда у нас. Щото според логиката зад тоз тренд, у нас е такова жестоко безебие, че нацията е официално хванала паУжина.

fallback