Снимка: Instagram/ industrykitchen
fallback

Заведение в Ню Йорк предлага пица за 2000 долара, като в нея са вложени между другите продукти 24-каратови листенца от злато, хайвер от есетра и гъши дроб, пише сп. "Ескуайър".

Само една хапка от деликатеса струва 50 долара. А ако се раздели на осем питата, едно парче би струвало 250 долара.

Приготвеното на дървени въглища угощение е дело на компанията "Индъстри кичън". Синьото сирене "Стилтън" за гарнитурата се внася от Англия, трюфелите и гъшият дроб се доставят от Франция, хайверът - от Каспийско море, а златните листенца - от Еквадор.

Майстор-готвачът Браулио Бъней решил да прави супер скъпите пици, тъй като заведението му е в непосредствена близост до финансовото сърце на Ню Йорк, където изобилстват заможните клиенти от цял свят.

"Моите пици са синоним на декаданса!", хвали се готвачът. За да се доберат обаче клиентите до лакомството, трябва да си направят предварителна заявка 48 часа преди това.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

Яко.Там знаят как се прави бизнес и пари.Не са убитации,като вас. Тука е пълно с природни селянчетта.

14

Ъ

преди 7 години

Продава се и у нас такова злато на люспи ...във. о л х И едва ли ще си счупите зъбите, също така се и пие :-)

13

А.Р.

преди 7 години

Интересно. Не знаех, че златото става за ядене! :) Поразтърсих се малко повече, тъй като ме заинтригува и открих малко повече информация по златната тема -- > gotvach.bg/n5-22698-%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE_%D0%B8_%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%80%D0%BE_%D0%B7%D0%B0_%D1%8F%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B5

fallback