Снимка: outnow.ch

Разрушаването на връзката с любимия човек е наистина едно от най-болезнените преживявания в живота. Цялата ни реалност се срутва изведнъж. Болката е абсолютно осезаема.

Раздялата е като шамар в лицето или удар в стомаха, от които трудно се възстановяваме. Някои хора са в състояние да се съвземат по-бързо след подобно преживяване, но на други им отнема месеци и дори години.

Защо обаче някои хора ги боли толкова много след края на сериозната им връзка?

Според експертката Мелани Горман има 5 основни причини, поради които някои хора трудно си стъпват на краката отново след проваления си роман.

Ето ги и тях:

1. Любовта е пристрастяване

Проучванията показват, че когато човек се влюби, центровете на пристрастяване в мозъка се активират. Това са същите центрове, които се "запалват", когато човек е пристрастен  към хероина или кокаина. Имайте предвид, че раздялата може да доведе буквално до симптоми на абстиненция.

2. Любовта изкривява реалността

Силните емоции могат да ни ослепят в преносен смисъл, разбира се. Знаете фразата, че влюбеният гледа на света през розови очила. Любовта може напълно да наруши нашето възприятие за реалността. Тя може да промени начина, по който виждаме целия свят.

Именно затова раздялата може да бъде супер болезнена – изведнъж се сблъскваме с  действителността, за която сме били слепи дълго време.

Вижте останалите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase