Снимка: архив, Reuters

Различните сезони имат различни аромати. Пролет и лято са „запазени“ основно за леките и флорални аромати, а студените периоди от годината идват с дъх на мускус, дърво и ориенталски нотки.

Докато летните парфюми са създадени да карат жената да се чувства спокойна и уравновесена, зимните са насочени към сексапилното излъчване и усещане за женственост.

Трябва да се има предвид, че характеристиките на всеки парфюм зависят от тялото на всеки човек.
Ако кожата ви е суха и дехидратирана, имате нужда от аромат, който е по-силен. Ако типът на кожата ви клони към мазен – по-лек аромат.

Ето какво още трябва да знаете, за да изберете правилен парфюм.

1. Сезонни парфюми

За парфюмите се знае, че са способни да предизвикват различни настроения. По тази причина трябва да имат богати аромати и сладки нотки като кехлибар, ванилия и канела. Има различни парфюми, които комбинират връхни нотки с портокал, карамел, лимон, мед и плодове.

2. Дървесни нотки

Идеален избор за по-студените месеци и вечери са земните тонове и по-конкретно дървесните парфюми. Те обикновено разполагат с нотки като сандалово дърво, пачули и кедър, което създава не просто богат, но и естествен аромат. Дървесните нотки са лесни и гъвкави за носене.

Вижте още в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase