Снимка: Facebook
fallback

Новобогаташ, притежаващ триетажна къща на "улицата на милиардерите" в Москва - Рубльовско шосе, стана герой в местната преса, след като грубо прегради лачената си вила с тухли Итонг и дори зазида в една от стаите спяща там приятелка на жена си.

Причината за действията на 52-годишния Сергей Цвитненко е влачещият се от 2010 г. развод със съпругата му 45-годишната Маргарита. Ако се сметне собствеността на разпадащото се семейство, и двамата вече бивши съпрузи са милиардери (в рубли, но все пак милиардери), пише по темата "Комсомолская правда".

Сергей е от Украйна, бивш военен. Маргарита е московчанка. Запознали се през 1991 г., а две години по-късно се оженили. През 90-те мъжътт се подвизавал като брокер на борсата, след това подхванал собствен бизнес – търговия и консултантски услуги.

В края на първото десетилетие на новия век семейството било доста стабилно във финансово отношение – притежавало 5-етажен бизнесцентър в столичния квартал Хамовники, няколко имота в Подмосковието, голям склад в Одинцово.

Само от бизнесцентъра двамата съпрузи получавали по 180 000 долара месечно. Но на фона на това благополучие Сергей изведнъж заявил, че напуска Маргарита. Той и преди не си поплювал с приключения извън семейството, но жената го търпяла – заради любовта и децата.

В центъра на разразилите се семейни съдебни делби се оказала триетажна вила – съдът в крайна сметка определил къщата да бъде поделена по равно между съпрузите.

"Пристигна експерт и определи кои стаи на кого се падат и се оказа, че стълбището, което води към втория етаж е в неговата половин", разказва пред "Комсомолская правда" Маргарита.

След експерта на място мълниеносно пристигнала бригада зидаромазачи и набързо преградила къщата с блокове Итонг, при това така, че жената не може изобщо да стигне до стаите в къщата, които притежава, защото според постановление на съда тя е длъжна да изгради собствено стълбище в сградата.

Преградната стена израснала за броени часове, докато съпругата и синът й били на долния етаж, а в една от стаите на горния спала нейна приятелка. Оказало се, че след като била готова стената, спящата вече не могла да излезе без помощта на пожарникарска стълба.

"Няма да се продава тази къща, сега е криза в цените на недвижимите имоти, а къщата на това място струва бесни пари", казва Маргарита и упорито продължава да води съдебни дела за останалото имущество, докато Сергей се е настанил в друг имот (също разделен на две от съда) с новата си жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

Топ-журналист, голям началник, а с какво се занимава! То затова медията му е такава!

6

Анонимен

преди 7 години

До фарс от БГжурналистине са ти виновни БГ журналистите момче. Русский мир, какво да ги правиш.

5

фарс от БГжурналисти

преди 7 години

А някой път да има статия "гринговска му рабата"(тоест американска ) внашите медии при "приключенията" на американците ? Не ,но руска -да !

fallback