Снимка: outnow.ch
fallback

Във всяка фирма и във всеки офис има по няколко кандидати за всяко управленско място, но не всеки желаещ притежава лидерски умения.

Експертите казват, че всички успешни шефове притежават седем общи и много специфични черти, които им помагат по пътя към върха.

Пам Роджърсън, HR директор в ELAS Group, твърди пред вестник Daily Mail, че успешните лидери са честни, надеждни, уверени, вдъхновяващи, справедливи и имат силен морален компас.

Ето и точно какви личностни черти трябва да притежавате, за да сте способен да бъдете шеф:

1. Да притежавате въображение, упоритост и силни принципи

Лидерите трябва да са готови да виждат реализацията на даден проект от началото до края преди всички останали. Те трябва да имат много силна ценностна система, да са упорити, решителни и да са принципни личности, за да могат да се изправят срещу противниците си аргументирано.

2. Да знаете как да си изградите екип

Всеки един лидер трябва да може да си изгради жизнеспособен и работоспособен екип и да умее да го запази. Това означава, че шефът трябва да знае от какви типове личности се нуждае, за да направи силен отбор. Той трябва да умее да разпознава талантите на хората.

Вижте останалите качества в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

До 12

преди 7 години

Сигурно бъркаш. Даваха се и значки на отличилите се с висок успех, активна комсомолска работа или нещо друго /например участия в разни състезания, наградите от които вдигаха престижа на училището/. Вероятно са били такива отличия. Златен медал се даваше много рядко, всяка година я имаше няколко, я не, за цяла България.

17

Продължението

преди 7 години

Окачила медала на блузката на класната, с думите "Вие много се постарахте, за да получа сребърен медал!"Това момиче стана обикновен инженер, не направи кариера.Знам двама други "сребърни" медалисти, в семейството и на двамата имаше недолюбвани от онази власт членове.Единствената "златна"медалистка от гимназията ми, за 3-годишен период,беше една от онези, които в късната пролет,след абитур.бал почиваха в Евксиноград. нали знаеш,че ежегодно имаше такава група зрелостници от специалните семейства

16

пак до "До 1 и

преди 7 години

Аз нямаше как да се кандидатирам за медал, защото завърших с общ успех (5.80).Но знам как класната направи всичко възможно, за да не стигне до златен медал едно много амбициозно момиче, което беше дете на шофьор. То се обиди и дори не дойде на раздаването на дипломите, където трябваше да й връчат сребърния медал. После разбрахме нещо смешно. Викнали я специално при директорката, за да си вземе дипломата и медала. Присъствала и класната. Съученичката взела медала и го окачила на блузката й

fallback