Синът на Мадона - Роко Ричи е роден 2000 г. Снимка: Instagram
fallback

Младежите от поколението "Generation Z" са най-консервативното поколение, което се е раждало от Втората световна война насам.

Според нови анкети тийнейджърите, родени след 2000 г., имат нетърпимост към наркотиците, татуировките и гей браковете.

Това поколение е най-умно от всички предишни поколения назад до 1945 г., смятат експертите. Учените твърдят, че тези младежи не разполагат с достатъчно време, за да мислят за глупости и масово не желаят да си провалят бъдещето с дрога и други рискови дейности.

Тези тийнейджъри имат редица консервативни възгледи за гей браковете, за правата на транссексуалните, за узаконяването на наркотиците и като цяло са доста по-разумни и имат много надеждни становища за тяхната възраст и то по различни важни теми.

Повече от 30 на сто от тези подрастващи (анкетирани са 14 и 15-годишни деца) са склонни да избегнат модата с татуировките.

За последно такова е било поколението на родените до 1945 г., наречено от социолозите "тихото поколение".

Вижте цялата статия в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 7 години

Тук българската младеж не е взета предвид понеже тя не е част от нормалната младеж която ще спаси света.

24

Анонимен

преди 7 години

Дрън, дрън! Няма какво да пишете ли?

23

пешо

преди 7 години

това с гейовете им е насадено от родителите. та те половината още не са се осъзнали и нямат ориентация, а тръгнали да коментират. има хора, които на 40 осъзнават че са гейове, с 2 брака и 3 деца зад гърба си, и са се чудили защо са неудовлетворени досега... така че мнението на 12-16 годишните не бива да се взима за чиста монета - след 5 години ще са поживели и ще имат съвсем различни нагласи. консерватизмът е лошо нещо и всеки умен човек го знае.

fallback