Снимка: Facebook
fallback

Рядко, красиво и едновременно стряскащо събитие – бебе се роди в непокътнат амниотичен сак.

Според учените нещо подобно се случва само в един на 80 000 случаи, пише "Дейли Мейл".

Видеото на раждането е заснето в Испания в събота. Детето е родено минути, след като близнакът му е изроден по естествен начин. Второто бебе обаче се ражда в амниотичния сак, с видима пъпна връв.

Дори лекарският екип, водел израждането, се е изненадал от появата на бебето. Докато са почиствали първото бебе, второто излязло на бял свят. Една от сестрите снимала раждането и така цял всят вече може да види уникалното явление.

Не е рядкост бебетата, израждани със секцио, да бъдат извадени от тялото на майката в амниотичния сак. Далеч по-рядко е обаче това да се случи при естествено раждане.

Обикновено амниотичния сак се пука в началото на процеса на раждане, Затова екипът се събира около бебето, за да види явлението, което наистина се вижда един път в живота. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

маргарита

преди 4 години

До До #11, Врабче Създателя ,не дарява на всяка жена такова ангелче...Знай,че той отлично знае къде трябва да изпрати тоя тест.....Аз не вярвам в никаква бащина любов- категорично и окончателно...без извинения и съмнения.....Толкова грозно постъпки имаше ,след ,като се роди нашето дете ........че ,не можах да издържа и се принудих да го изхвърля и да взема волана в моите ръце и да се боря...... Това обаче ,което причини на детето ми...беше непоправимо,защото след много усилия ,след доста годин

12

До #11, Врабче

преди 8 години

Някога грижил ли си се за дете с увреждания? знаеш ли колко бащи си събират багажа и дим да ги няма, когато се окаже, че детето е с увреждане и изисква по-специални грижи. Детето ми е физическо здраво, но има поведенчески проблеми. Таткото ни заряза още докато беше бебе, отиде да си отспи при мама, там и остана. След майчинството трябваше да напусна работа и живеем с пенсията на майка ми, защото детето се нуждае целодневно от грижи. Представи си как са майките на деца инвалиди ги обгрижват.

11

MMM

преди 8 години

Кажете здраво ли е бебето?

fallback