Снимка: outnow.ch
fallback

Има дни, в които просто не можете да се справите с всичко на работното място. Преумора, стрес, лоша работна среда или просто неподходящи проекти – всичко това може да ви депресира и да ви накара да изпаднете в безизходица, която ще се отрази много негативно на здравето и креативността ви.

Фактът, че имате шефове и зависите от месечната си заплата, поради което не можете просто ей така да си тръгнете от работа или на своя глава да зарежете задачите, не означава, че трябва да се примирите със ситуацията и да не правите нищо. Не бъдете просто наблюдател, а защитете интересите си и отстоявайте мнението си. Ето и няколко идеи как да го направите според ситуацията:

1. Когато сте засипани от работа

Едва 9:30 сутринта е, а на бюрото ви има цяла купчина със задачи, чака ви и тежка работна среща, а за капак половината ви колеги са в отпуска и трябва да поемете и тяхната работа. Идва ви нанагорно? Разбира се, вие не сте Супермен?

В този случай говорете със своя началник, да приоритизира ангажиментите ви, така че да успеете да си свършите работата качествено.

Може да му кажете например: „Би ли ме насочил/а кои са най-спешните проекти, с които да се захвана, тъй като в момента имам прекалено много неща за вършене?”

Бъдете спокойни, уверени и изглеждайте силно загрижени за работния процес в офиса.  Желанието ви да си свършите работата адекватно ще бъде оценено, а и ще получите по-голям срок за решаването на работните казуси.

2. Когато не получавате работата, която искате

Вие сте прекрасен и трудолюбив служител и това е забелязано от шефовете ви. Те дори искат да ви повишат, но не в посоката, към която се стремите. Ще получите по-висока заплата, но дали си заслужава да се отдалечавате от мечтите си и това, в което сте добри?

В подобна ситуация трябва да говорите на четири очи със своя началник и спокойно да му обясните каква работа ви е на сърце и с какво се справяте перфектно. Убедете го, че ще бъдете много по-продуктивни и полезни за компанията, ако правите неща, които разбирате и които ви вълнуват. Заедно все ще стигнете до някакъв компромис, който да удовлетвори и двете страни.

Вижте още ситуации в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

Най - добре е да си мълчите и да си гледате работата , във всеки друг случай автоматично ставате Неудобен Номер 1 .

6

Дуле Савич

преди 7 години

До 3.Такива съвети биха били полезни ако работите в международна организация, където служителите все пак се ценят, а не им се казва "ми, напускай, за твоето място чакат още сто човека".При български работодател биха били безполезни.

5

Анонимен

преди 7 години

До АнонименАми представете си.

fallback