Снимка: Reuters
fallback

Да имаш добри приятели е хубаво нещо, което на практика е безценно. Или почти.

Според британско проучване, публикувано в "Дейли мирър", дори истинското приятелство си има цена и то доста солена – около 24 000 лири. Поне толкова харчат британците за целия си живот за най-близките си познати.

Само за подаръци за рождени дни за своите най-близки до сърцето хора поданиците на Нейно Величество дават 4 679 паунда през земния си път. 242 лири пък хората от Острова изръсват за своите приятели по време на общи ваканции.

Дистанциите също не могат да бъдат пречка за благородните им сърца. Те харчат около 18 000 лири в пътувания, за да се видят с най-верните си другари. 283 лири отиват за подаръци на децата им, а 431 лири - за почерпки при дългоочакваните срещи.

127 британски лири пък се посвещават на подаръци, когато най-верните дружки станат новодомци, сочи проучването, обхванало 40-годишен период.

Повечето от участващите в анкетите обаче са били сигурни, че колкото и пари да били пръснали за най-добрите си приятели, те не съжалявали нито за едно похарчено пени. Тези приятелства, преминали през изпитанията на времето, са едни от най-важните в живота на британците, припомня изданието, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Люк

преди 7 години

Аз не бих заменил приятел за пари!

3

Леа

преди 7 години

Лири значи? Ако бях на мястото на приятеля на тоя дето ти е дал, щях да кажа, че не искам да съм му приятел!

2

Анонимен

преди 7 години

Продължавай да слушаш пропагандата на Евросъюза и да вярваш, че петата икономика в света потъва! Единственото, дето потъва, са на баба ти Меркел гемиите.

fallback