Снимка: архив, Reuters
fallback

Ветеринарни инспектори, полицаи от Четвърто РУП и собственикът на избягал от кравеферма бик, преследваха обезумялото животно и го простреляха с упойващи стрели в безпрецедентна гонка.

"Такова нещо виждаме за пръв път. Бяхме се заключили и наблюдавахме от терасите на домовете си какво се случва", разказаха очевидци на събитието от комплекс "Меден рудник".

В близост до комплекса имало кравеферма, откъдето побягнал бикът. Първия ден обикалял край комплекса, но на втория добил кураж и атакувал междублоковите пространства. Стресирани майки и бащи започнали неистово да звънят на тел. 112 и да се жалват, че бикът ходи из детските площадки на комплекса. Два дни никой не смеел да се облече в червено.

"Щом научихме какво става, веднага сформирахме група", разказа пред "Труд" д-р Георги Митев, шеф на Агенцията по храните в Бургас.

Въоръжени с упойващи стрели и с няколко полицаи в редиците, дружината хукнала след бика. Към нея се присъединил и стопанинът на животното. В крайна сметка, ветеринарите улучили бика и той се строполил в несвяст от жегата и упойващато вещество. Собственикът му си го натоварил на ремарке и го върнал в кравефермата, но преди това платил глоба от 300 лева, задето не можел да опази добитъка си и създал истинска паника в комплекса.

"Проверихме кравефермата, животновъдният обект е регистриран, животното е маркирано", обясни д- р Георги Митев.

Историята с бика накара бургазлии да си припомнят друга- с мечока, който избяга от зоопарка в Айтос. Мечокът Бамби не само избяга от клетката си, но и тръгна към пълен със сватбари ресторант. По дирите му се впусна ловна дружинка, начело с тогавашния кмет на града. След 16 часа преследване и неуспешни опити да бъде улучен и упоен със стрели, Бамби беше убит. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Див Селянин

преди 7 години

Явно добичето е обикаляло по детските площадки площадки да търси загорели майки за опрашване ама грешно са му разчели сигналите.

20

Бобо

преди 7 години

Бургас=Морския Перник:)

19

голи факти

преди 7 години

червено , синьо - на бика му е все тая с какво сте облечени

fallback