Снимка: Reuters
fallback

Ибтихадж Мухамад е състезателка по фехтовка. Тя е американка, която изповядва ислямската религия и е световна шампионка в дисциплината сабя, предава bTV.

Тя пише история, защото ще бъде първата мюсюлманка, която ще се състезава за отбора на Съединените щати, носейки хиджаб на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през лятото.

30-годишната Мухамад бе гост в едно от най-гледаните предавания в Щатите. Там тя сподели, че въпреки дискомфорта, който й причинява хиджаба под шлема, тя се състезава с него, за да уважи принципите на своята религия.

Наскоро тя попадна в неприятна ситуация, при която бе помолена да свали своя хиджаб, за да бъде снимана за регистрационна карта. Тя отказала категорично, в отговор на което служителят на мероприятието й издал карта с фалшиви данни.

Мухамад е икона за жените мюсюлманки в цяла Америка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

За такива крокодилки хиджабите трябва да са задължителни, дори и да не са мюсулманки

13

Двоен стандарт

преди 8 години

Поредният извратен двоен стандарт на муслиманките:от една страна - вижте меколко съм правоверна,нося чердже на главата.От друга страна - никъде в коранане пише,че е разрешена за жени фехтовката, смятана за мъжки спорт в муслисвета, но аз съм много печена и си позволявам да го практикувам, и то предцял свят!

12

Анонимен

преди 8 години

Добре че сме толерантна нация. Какви ли щяха да са коментарите, ако не бяхме толкова толерантни?

fallback