Снимка: YouTube
fallback

Една стопляща сърцето история от плажовете на Бразилия достигна до цял свят и развълнува хиляди. Това е историята на пингвинче, което плува 5 000 мили всяка година, за да се върне при мъжа, който е спасил живота му.

Пенсионираният 71-годишен строител Жоао Перейра, който днес лови риба край бреговете на Рио де Жанейро, намерил малкото пингвинче цялото покрито с петрол през 2011 година. Животинчето било легнало на скалите на местен плаж в безпомощно състояние, съвсем близо до смъртта.

Жоао почистил петрола и започнал да го храни с риба, за да го стабилизира. Кръстил пингвинчето Диндим.

След седмица Жоао опитал да пусне пернатото обратно на плажа, но птицата отказала да си тръгне. Останала при мъжа 11 месеца и след като сменила перата си с нови изчезнала.

Няколко месеца по-късно обаче Диндим се завърнал. Той намерил рибаря на плажа и го последвал до дома му.

За последните 5 години Диндим прекарва 8 месеца с Жоао, а останалите на бреговете на Аржентина и Чили. Смята се, че пингвинчето плува 5000 мили всяка година, за да се прибере у дома при своя спасител.

"Обичам го сякаш е мое дете. И вярвам, че и то ме обича. Не позволява на никой друг да го докосне. Хапе ги, ако посегнат. Но иначе ляга в моя скут, оставя ме да го къпя, да го храня със сардини или да го нося", разказва Жоао.

Диндим заминава през юни и се връща у дома през февруари.

Биологът проф. Каревски коментира пред "Метро", че никога не е виждал нещо подобно. Той смята, че пингвинчето вижда Жоао като част от своето семейство, даже вероятно го смята за пингвин.

А Жоао всяка година чака своя скъп приятел: "Когато се върне и се видим за първи път той мърда опашката си като кученце. И просто така, изведнъж, светът отново става по-хубаво място".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

Животното помни добрината и благодарно на спасителя си.А хората биха го забравили след три дена максимум месец.Оказва се че има животни дето се привързват към човека повече от роднините ми .

14

що за простотия

преди 8 години

Три реклами една след друга се пречкат върху статията, не може да се прочете. Вие НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ .

13

Черен хумор

преди 8 години

Имало е повече късмет от Офридския лебед.

fallback