Снимка: архив Reuters
fallback

Двойка близнаци във Виетнам се оказаха с различни бащи, пише британският "Индипендънт".

Дечицата имали доста разлики и това принудило родителите да направят ДНК тестове. 2-годишните малчугани от северната провинция Хоа Бин са доста различни - едното има гъста, къдрава коса, а другото пък е с тънка и права.

Известно време родителите си мислели, че в болницата са им дали друго бебе и накрая си направили ДНК тестове.

Генетичната лаборатория заключила, че без съмнение и двете дечица са деца на майка си, но нейният 43-годишен съпруг се оказал баща само на едно от децата.

Близнаци с два различни бащи са изключително рядко събитие и това е първият такъв случай във Виетнам.

Д-р Кийт Еделман, директор на гинекологичното отделение в болница в Ню Йорк обяснява, че е възможно жена да зачене близнаци от двама различни бащи.

Докато животът на една яйцеклетка е от около 12 до 48 часа, докато сперматозоидите могат да оживеят между 7 и 10 дена. Затова е напълно възможно две яйцеклетки да бъдат оплодени от двама различни бащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Ето за това в стария завет пише че майката е тази която определя религиозната принадлежност на децата, защото коя е майката се знае 100%. Природата е поставила бащата под въпросителна. Той може да бъде сигурен само до 99%.

9

анонимен

преди 8 години

И тати е един!

8

Учителката ти по БЕЛ

преди 8 години

"Докато животът на една яйцеклетка е от около 12 до 48 часа, докато сперматозоидите могат да оживеят между 7 и 10 дена."Боряно, Боряно, не ставаш за тая работа, марш! Нямате ли редактори бе, коректори поне, като си знаете неграмотните писачи?!

fallback