Снимка: Reuters
fallback

Представете си живота си без телевизор, лаптоп или телефон? Не можете, нали? Живеем в силно технологичен век и нашите джаджи станаха по-важни от човешките взаимоотношения, разходките сред природата и дори хобитата ни.

За съжаление, неусетно те превзеха и личния ни живот и нерядко водят до срив във връзката с любимия човек. Причината е, че вече сме толкова обсебени от това да проверяваме телефона си (мейли, социални мрежи, смс-и, вайбър, игри и т.н), че обръщаме по-малко внимание на човека до себе си.

Случвало ли ви се е да посегнете към смартфона си по време на секс? Предпочитате ли да гледате някой мач или романтичен филм, вместо да разговаряте с половинката? Компютърните игри по-важни ли са от среща с приятели? Ако отговорът е положителен… Честито – вие сте пристрастени към технологиите.

Все повече експерти по човешките взаимоотношения и семейни консултанти съветват да се дистанцираме от технологиите и да обърнем повече внимание на хората около нас и в частност на любимия човек. На думи не изглежда толкова трудно, но в действителност е, тъй като те са неизменна част от нашето ежедневие. И все пак с постоянство и воля може да промените своите навици.

Ето и няколко съвета какво да направите, за да не допуснете джаджите да съсипят връзката ви:

1. Изкарайте телефона от спалнята си, заложете на стандартния дигитален будилник. Така няма да се изкушавате да ровите из устройството, а ще отделите повече време на любимия/любимата под завивките.

2. Винаги отделяйте време за разговори с човека до себе си, преди да включите телевизора. Правете повече неща заедно - гответе, разхождайте се, пазарувайте. Личното общуване е изключително важно за връзката ви.

Още съвети вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Жена

преди 8 години

не, драги знайко. благодарение на това, че ми писа вчера в другия пост, отново и за пореден път се убедих, че шанс, какъвто и да не на прос-таци не трябва да се дава. Никакъв. Знаеш ли защо? Защото про-сто-тията им почва да расте многократно и около себе си привличат още ***-аци, които да й се кефят. Разбира се всичко започва от мен, защото аз съм най-прос-тата и поради този факт мисля да спра да пиша. Хората нямат нужда от такива като мен. Те имат нужда да прос-теят на нечий гръб. Сбогом.

22

Жена

преди 8 години

Пиша ти това, защото когато ти написах истинското си име, ти си помисли, че те лъжа. Явно си мислиш, че съм някоя друга, а не съм. Както и да е. Желая ти всичко добро.

21

Жена

преди 8 години

Знайко, радвам се, че явно си дочакал това, което си чакал и за което в чакане си загубил 10 години от живота си. Моля те, за да имаш мир в душата си, не търси в нета и не разпознавай в чужди думи, думите на жена, с която явно си харесвал да се .."подяждаш", в нета или още по-лошо...на живо. Това е капан и в него много лесно се влиза. Просто се излагаш и губиш ценни хора. Много по-ценни от тази(дето те познавали), с която си въобразяваш, че общуваш, а всъщност не. От опит го знам.

fallback