Снимка: Дейли мейл
fallback

Братче и сестриче от Индия страдат от рядко заболяване, което ги кара да изглеждат като възрастни хора - точно като странният случай с Бенджамин Бътън във филма с Брат Пит.

Лекарите не могат точно да определят болестта им и нямат представа как ще се развие тя в годините.

Кешав Кумар е на годинка и половина, а сестра му Анджали е на седем. И двете дечица имат състарена, набръчкана кожа, страдат от болки в ставите и подуване на лицето.

Родителите им, както и по-голямата им сестра, не са носители на заболяването, пише "Дейли мейл".

Децата, които страдат силно заради външния си вид, защото често са обект на подигравки и втренчени погледи, мечтаят за изцеление.

Лекарите в Индия обаче смятат, че малчуганите страдат от рядка форма на прогерия, съчетана с Cutis Laxa или отпускане на кожата. Медиците са категорични - лечение няма.

Родителите на Кешав и Анджали опитали да потърсят алтенативно лечение, но индийските лекари ги посъветвали да търсят чудо, някъде в чужбина.

Ринки, майката на двете деца, ражда първата си дъщеря преди 11 години. Шилпи е нормално дете и семейството не вижда проблем да продължи рода си.

Няколко години по-късно се ражда Анджали, но само шест месеца след това е настанена в болница с тежка пневмония. След като детето се възстановява обаче тялото й ненадейно започва да "изсъхва" и да увисва.

Лекарите отсичат, че няма лечение, а животът на момиченцето остава в ръцете на Господ.

Пет години по-късно Ринки и съпругът й решават да имат трето дете. Ражда се Кешав, но съвсем скоро родителите осъзнават, че и той носи същото заболяване като сестра си.

Малката Анджали ходи на училище и мечтае да стане инженер. "Знам, че съм различна от другите. Хората винаги ме гледат и ме коментират", казва малкото момиченце.

"Децата ме наричат баба, старица, маймуна. Искам да ме третират като нормално дете и искам да ме приемат такава, каквато съм", споделя още Анджали.

Тя споделя, че иска да е хубава като сестра си и често се натъжава заради родителите си, които таят надежда за тяхното лечение. "Знам, че те страдат за мен, чувстват се неудобно от мен", казва детето.

Децата приемат хомеопатични лекарства, защото са по-евтини, а семейтвото не може да си позволи други, но се надяват един ден лекарите да могат да им дадат повече отговори. "Ние сме безпомощни. Не знаем как да помогнем на децата си. Молим се за чудо", разказват те.

Индийските лекари коментират, че децата към момента са стабилни, но са много податливи на здравни проблеми, защото имат нисък имунитет. В тях се развиват старчески симптоми като риск от сърдечен пристъп, инфекции, артрит, които по принцип се появяват на много по-зряла възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Коста Тазобедрев

преди 8 години

Мн ясно че ще стане в милионна държава такава патология.Що не стане в Швейцария,Малта или Люксембург!

14

xxx

преди 8 години

kogato gledate sas sarzeto, njama da ste zlobni i da kljukarite za tova, zasto njakoi imal dalag nos naprimer ili ne znam kakvo oste mu bilo....a ste izpitvate obi4 i milost....Gospod da e tezi de4iza***

13

Анонимен

преди 8 години

vanga e kasala ce slet vreme ste islese boles horata ste ostariavat sa ten

fallback