Снимка: U.S Customs and Border protection
fallback

Гранични полицаи от САЩ твърдят, че са открили над един тон марихуана, наблъскана във фалшиви моркови, смесени с истински. Превозът на "веселите моркови" е бил предвиден от САЩ за Мексико.

Властите в Тексас твърдят, че са открили 1 130 кг. марихуана в неделя, след като система за проверка е определила камиона със стоката за вторична проверка, докато е прекосяват моста Фар-Рейноса между двете държави.

Според изчисленията това количество се оценява на $499 000. Полицията съобщи, че пакетите с форма на морков са били близо 3 000. Те са били скрити сред истинския зарзават.

Полицаите успели да запълнят два пикапа с наркотиците. В момента случаят се разследва от американското вътрешно министерство.

"За пореден път наркотрафикантите демонстрираха креативността си в идеите за трафик на големи количества наркотици през границата между САЩ и Мексико", се твърди в изявление на полицията.

Това далеч не е първият случай, в който "моркови" се използват за трафик на дрога. През ноември властите откриха марихуана и кокаин на стойност над $2 млн. в пакети със свежи моркови и краставици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Мен

преди 8 години

Защо се впечатлявате толкова важното е статия да има и шефа да плаща...

2

Анонимен

преди 8 години

объркахте посоките в мексико се връщат парите с които се купува оръжие с което се стрелят за да имат повече власт и територия от която да произвеждат наркотици които да изкарват в сащ и с парите върнали се в мексико пак да купуват оръжие за да се стрелят :D

1

?

преди 8 години

Брех ко доживяхме! Преди наркотиците се произвеждаха в централна и ужна америка и се внасяха в САЩ сега се произвеждат в САЩ и се внасят в Мексико и централна и южна америка! Ба си! На къде върви тоя свят!?

fallback