Кадър: YouTube

Корабокрушенецът Салвадор Алваренга, който оцеля 438 дни в Тихия океан, докато най-накрая течението не завлече лодката му на Маршаловите острови през януари миналата година, ще бъде съден... за канибализъм.

36-годишният Салвадор е бил рибар на лодка за лов на риба тон, когато буря ги завлича навътре в морето. Тогава Салвадор и 22-годишният Езекуел Кордоба остават сами в морето, на над 10 хиляди километра от бреговете на Мексико. 

Салвадор, който е от Ел Салвадор по-късно раказва, че е оцелял, пиейки урина и кръв от костенурки и е ял риби и птици, които е успял да хване с две ръце.

Неговият спътник обаче не оцелял. Когато Езекуел починал, Салвадор държал безжизненото тяло на другаря си 6 дни... за компания.

Сега обаче семейството на 22-годишният рибар съди Салвадор за $1 млн., твърди, че той е станал жертва на канибализъм.

Адвокатът на Салвадор, Рикардо Кукалон коментира пред местни издания, че клиентът му не е изял спътника си, а е изхвърлил тялото му в океана.

Той подчертава, че делото е внесно дни преди Салвадор да публикува книгата си и обвинителите просто искат да се възползват.

Лодката на двамата изчезна на 17 ноември 2012 година и след двуседмично търсене не бяха намерени следи от корабокрушенците. 13 месеца по-късно морето изхвърля лодката на остров Ебон, Маршаловите острови.

След множество тестове, докторите обявяват, че Салвадор е в учудващо добро физическо здраве, с изключение на малка травма на гръбнака.

Салвадор дори разказва как понякога бил толкова гладен, че хващал с ръце медузи и ги ядял целите. Те изгаряли гърлото му, но според него не било чак толкова зле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase