Снимка: Dorset Echo

Писмо в бутилка успя да преплава от родните води на курорта Лозенец чак до южните брегове на Англия.

Преди седмица Идрис Мартин и верният му лабрадор Шеба се разхождали на плажа във Уеймауф в Дорчестър, пише вестник Dorset Echo. Шеба си играел и в един момент влязъл в морето. Вместо от водите да донесе пръчка обаче, златистото куче извадило на стопанина си бутилка.

Идрис забелязал, че в нея има нещо и любопитството му надделяло. Счупил пътуващата бутилка и в нея открил писмо от далечна България.

На листа имало рисунки и писмо от Максим, Софи и Полина. Тримата са хвърлили бутилката през юли 2014 г. със следното послание:

"Изпращаме това писмо от Лозенец (България). Мир, любов, щастие на всички!"

На първата рисунка малкият Максим обяснява, че е нарисувал "кола от бъдещето", рисунката на Софи е с надпис, че това е "небето, слънцето, тревата и поздрави от нея", а пък Полина нарисувала "небе, трева и забавен човек".

Идрис нямал престава къде е Лозенец, но потърсил мястото на картата. След като разбрал колко отдалеч идва бутилката, бил смаян.

Тя пътувала от Черно море през Босфора, Средиземно море, Гибралтарския проток, Атлантическия океан и през Бискайския залив до Ламанша и оттам до Weymouth Bay. Цели 14 месеца!

В долната си част посланието, изпратено от Лозенец, има имейл адрес: ccbo@mail.ru. Идрис пратил имейл на адреса, но все още чака отговор.

Писмо в бутилка преплава от Лозенец до Англия!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase