Дженифър, чийто живот е "затруднен" Снимка: Facebook

Една нюйоркчанка внесе иск срещу ... собствения си 12-годишен племенник.

Малкият Шон Тарала е обвинен, че когато леля му Дженифъл Конъл пристигнала на празненството за осмия рожден ден на детето, той я е поздравил толкова ентусиазирано, че тя е паднала и е счупила китката си.

Дженифър съди Шон за обезщетение от $127 000, пише вестник "Гардиън". 12-годишният Шон, който е загубил майка си преди година, е бил доста объркан в съда. Леля му пък е свидетелствала, че обича племенника си, който описва като "много любвеобвилен и мил" към нея.

Когато Шон успява да подкара първия си велосипед без помощни колела на осмия си рожден ден, той е бил доста щастлив. Детето се втурва към леля си, която разказва, че той е тичал към нея с думите "Лело Джен, обичам те!".

Тя разказва, че отначало не се е оплакала, но по-късно е разбрала колко "затруднен" е станал животът ѝ след инцидента. "Доста е претъпкано в Манхатън!", оправдава се Дженифър.

"Скоро бях на парти и беше доста трудно да си държа чинията с ордьоври!", е свидетелствала контузената леля в съда.

Журито в съда обаче не се е затруднило с взимането на решение. Заседателите са решили казуса за 25 минути - съдът в щата Кънектикът е отсъдил, че жената няма да получи нито цент от племенника си.

Адвокатът на Дженифър е защитил клиентката си с думите: "Ние не сме доволни от факта, че съдим непълнолетен. Но той трябваше да знае, че не се прави така! Има си правила за децата!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase