Снимка: YouTube
fallback

Във Великобритания беше пуснато в продажба дървено устройство, което, монтирано върху предната гума, издава шум като на тропот от копита, пише в "Метро".

Приспособлението носи търговската марка "Trotify" и може да бъде закупено от едноименния сайт. Джаджата е съставена от две малки дървени оси, които преобразяват кръговото движение на предната гума на велосипеда.

Принципът напомня малко този на тепавиците. Уредът завършва с две половинки от черупки на кокосов орех, които се удрят една в друга, подобно на кастанети. Именно те имитират успешно звука на конски копита.

Това озвучаване дава неповторим викториански привкус на разходката с колело из модерна Великобритания. Колкото повече се увеличава скоростта, толкова и зачестява звукът от галопа.

И за да бъде всичко по-интересно, производителят предоставя на купувача "копитното" устройство в насипен вид, така че той да се поизпоти малко, преди да го монтира на предното колело и да го закрепи на мястото, където се фиксира обикновено фарът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Евгени Минчев

преди 8 години

До Ивето 2и аз така Иве , или можеби си Иванчо? а да се чуем и да се видим, кво ще кажеш ?

2

Ивето

преди 8 години

Аз съм си сложила на мойто колело едно "устройство" монтирано в седалката,което се движи постъпателно нагоре надолу.И като си карам така,много *** кефи!

1

Васо

преди 8 години

Чакам с нетърпение подобно устройство и за колата ми да се появи. И не само аз навярно. Всеки един джигит би си го купил и вживял в ролята на Аспарух начело на своята конница.

fallback