Снимка: Архив Reuters

Бежанка от Гана, която е получила убежище в Германия, е кръстила новородената си дъщеря Ангела Меркел - на германския канцлер, за да благодари на властите, че са й позволили да остане в Германия, предаде Ройтерс.

Двадесет и шест годишната Офелия Аде е от малък град в Гана. В Хановер живее в убежище за мигранти. Бебето на Офелия Аде се родило доста отдавна, на 2 февруари, но германските медии едва днес разкриха, че то е кръстено Ангела Меркел Аде.

Германските власти са одобрили молбата на Офелия Аде за убежище по-рано тази година, което й дава право на тригодишен престой в страната.

През юли германската канцлерка разплака палестинско момиче по време в телевизионна програма, когато му обясни защо неговото семейство може да бъде върнато в Ливан след 4 години пребиваване в Германия.
След като детето се разстрои, Меркел го погали по главата, но му каза, че Германия не може да приеме всички, които биха искали да живеят там. Семейството на палестинчето обаче все още не е депортирано от Германия.

Германия е обработила молбите на 160 000 кандидати за убежище през първата половина на тази година и очаква над 450 000 мигранти да пристигнат в страната до края 2015 г.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase