Снимка: Джейсън Станфорд
fallback

Американецът Джейсън Станфорд е готов да изпрати съпругата си Соня с еднопосочен билет до Марс и подкрепя решението й да се включи в първата частна мисия до Червената планета, пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

Двамата са щастливо женени, но след едно десетилетие Соня ще напусне половинката си, тъй като тя се е включила в предизвикалия доста спорове проект "Mars One". Първата група с еднопосочен билет до Марс трябва да стартира през 2026 година.

Oще по темата

Джейсън Станфорд ще трябва да се грижи сам за двете си доведени деца - Хенри и Хачър, които сега са съответно на 13 и 11 години. Семейството живее в град Александрия, щата Вирджиния и то е приело хладнокръвно решението на Соня да стане част от колонията на Марс и Червената планета да се превърне в лобното й място.

"Проблемът не е личен, той засяга цялото човечество и аз го приех с цялата нужна отговорност, коментира Джейсън. Соня наистина ще ми липсва, но ако хората все пак успеят да изградят колония на тази планета, това ще бъде важна победа за цялото човечество, което ще разшири границите си извън пределите на Земята!"

Смелата астронавтка била подложена на атаки от колеги и познати заради решението й да си "зареже семейството " и да се впусне в безразсъдна авантюра. Соня попадна в списъка на топ 100-те кандидати в проекта "Mars One" на холандеца Бас Лансдорп, в който се записаха 200 хиляди участници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

маняк

преди 8 години

Ще си приказват по скайп и ще си пращат снимки - кво толкова. И сега има разни дето го правят с години и не се виждат

28

Ей

преди 8 години

Този съпруг 10 години планира как да убие жена си. Трябва да бъде съден за предумишлено убийство.

27

Анонимен

преди 8 години

Доста зряло, да зачетеш желанието и свободата на другия. Да поеме грижите за доведените деца завинаги. Дали тайничко не се надява да отхвърлят жена му?! Друг е въпросът да оставиш готово семейство и читав партньор, да бележиш живота на близките си завинаги. Ние хубавата ни планетка съсипахме. Вместо да се научим, първо ще направим Марс зеленичък и китен, после да го осе.ем като Земята... Разбира се, ако марсианците първо не закусят с екипажа...

fallback