Снимка: bgonair.bg

Спа център в Азербайджан предлага на посетителите специална услуга – баня със суров петрол. Богатата на енергийни ресурси страна бележи силен икономически ръст. А с това просперират луксозните брандове и нетрадиционните спа услуги.

Обичате силните усещания – вашето място е Здравен център Нафталан в азербайджанската столица Баку. Той лесно може да бъде подминат – 3-етажната сграда не е лъскава и особена, намира се до рушаща се автобусна спирка и е обградена от неособено добре поддържана растителност, която изнемогва под жаркото лятно слънце.

Зад стените на спа центъра обаче стават специални неща.

"Нафталанът убива всички вируси и бактерии. Важно е да се знае, че в него няма никакви вредни съставки!", обяснява Хашим Хашимов, специалист в здравния център.

Създателите на услугата заявяват, че суровият петрол се ползва за медицински цели още от шести век, а руските учени са доказали качествата му на антибиотик. Посетителите също са доволни.

"Чувствам се ОК. Температурата е като на нормална баня. Сякаш се къпя в шоколад. Текстурата ми напомня на него. Топло е, безболезнено, дори не мирише много...", споделя австралийски турист.

Къде е луксът? В чувството, че плуваш в пари... Но по-добре се лишете от пурите, по време на баня.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air:

Гледайте още новини от "Свят" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase