Снимка: Reuters, архив
fallback

Мъжете имат способността безпогрешно да разпознаят красивата жена по гласа й, установи австрийско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Екип от университета във Виена фотографирал и записал гласовете на 42 дами на възраст около 25 години. Мъже трябвало да им дадат оценка въз основа на атрактивността на техните лица, пише БТА.

Оказало се, че тези, получили висока оценка за красота, имали и по-привлекателни за мъжката аудитория гласове.

"Стана видно, че доброволците с голям процент на достоверност разпознават красивите лица въз основа на звученето на техните гласове", заяви Маркус Копенщайнер, ръководител на проекта.

Най-красиви се сторили на участниците в изследването дамите с плътни устни, и повдигнати, но слабо изразени челюсти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Ангелин

преди 9 години

"Жените нямат недостатъци, те имат особености."Чарли Чаплин

12

Ваня

преди 9 години

Какво значи това с слабо изразени и повдигнати челюсти???????? хахах....ужас

11

===

преди 9 години

Добре, на кого да вярвам сега:"говорил съм с жена по телефона която имаше ангелски глас но на живо беше ниска и дебела и честно казано доста грозновата"или на"хубавите момичета, още преди да са приключили с пубертета, са разбрали, че са привлекателни. Това се отразява на цялостното им поведение, гласчетата им са нежни и изкусителни."или на себе си:Изкуствените жени и мъже са изкуствени навсякъде, в цялостното си поведение,в лиготията и в преструвките си. Немите хора грозни или красиви са?

fallback