Снимка: Reuters, архив

17-годишно момиче попада сред 35-те души в целия свят, които са алергични към... вода!

Александра Ален разказва, че алергията й е толкова силна, че дори обикновено изпотяване може да й коства смъртоносно изгаряне на кожата, пише "Дейли мейл".

Алекс страда от водна уртикария, която е изключително рядко заболяване. Душовете на момичето са бързи и със студена вода, последвани от взискателно избърсване на всяка капчица, за да не се стигне до възпаление.

Ако водата се задържи малко по-дълго на кожата й, алергията буквално предизвиква експлозия, симптомите на която продължават до няколко часа.

Алергията на Алекс се появява преди няколко години. Забелязва, че ако се застои малко по-дълго време във ваната, по кожата й пламват червени петна като от изгаряне.

Лекарите дълго време не могат да открият какво точно й има. Докато тя самата не открива сайтове в мрежата с истории на хора, които описват подобни симптоми. Сама ги представя на медиците и те се съгласяват с нея, че това е нейното състояние.

Днес момичето избягва водата до колкото е възможно, защото лек за болестта й все още не съществува. Бяга от дъжда и не стои на топло, за да не се поти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase