Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Най-шумната котка в света си търси стопани. Засега без успех, тъй като Блуи мъркала като влак от метрото, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Дългокосместата 12-годишна писана се озовала в приюта за животни "Блу крос" в Кембридж, Великобритания, след като последният й стопанин постъпил в дом за стари хора.

Персонала се шокирал, защото щом погалели Блуи тя започвала да "преде", но звукът напомнял повече на оглушително кучешко ръмжене, отколкото на галещо ухото котешко мъркане.

"След като първоначалният шок отмина, решихме, че ще е забавно да проверим колко шумна е Блуи и установихме - издаваният от нея звук е 93 децибела" - близо четири пъти по-силен от обичайния за котка", разказва Клер Томас от "Блу крос".

Блуи е много по-шумна дори от настоящия рекордьор на Гинес, Смоуки, чието официално постижение от 67,7 децибела е вписано в книгата през март 2011 г.

Говорител на Книгата на рекордите на Гинес е заявил, че са заинтригувани от таланта на Блуи и ще разгледат кандидатурата й, ако собствениците й решат да я предложат. Работата обаче е там, че шумната писана няма стопани. Потенциалните осиновители отказват да я приютят , притеснени от оглушителния й звук.

Опасенията им са основателни - експерти напомнят, че продължителното излагане на нива на шум над 90 децибела може да увреди слуха.

И докато самата Блуи е "малко глуха" по думите на Клер Томас, останалите котки в приюта не са, и постоянно будуват от "мъркането" на посестримата си.

"Блуи "мърка" през цялото време - когато някой се приближи към нея, когато си играе, когато се храни. Тя може и да е малко глуха, но това не й пречи да се радва на живота. Жалко е, че потенциалните осиновители се плашат от звука й, защото тя по природа е изключително гальовна и дружелюбна и би била отлична компания", допълва Клер Томас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Аз

преди 9 години

Някоя глуха баба ще й се зарадва.

5

Миа

преди 9 години

До !!!Благодаря, намерих видео с бръмченето на писаната, наистина малко странно звучи :-)

4

!!!

преди 9 години

Is-world-s-loudest-PURR-Pet-cat-Bluey4, потърси и ще я чуеш. Нямат сигурно право да слагат линкове към видеа, за които нямат права.

fallback