Снимка: Reuters, архив
fallback

Повечето малки деца плачат в супермаркета за пакетче дъвки или крещят с пълна сила за нова играчка.

Майкъл Макбрайд обаче не е от тях. 3-годишният сладур прекарва времето си, изчислявайки разходите за пазаруване, циркулирайки из пътеките в хранителния магазин, сумирайки седмичната кошница с храна.

Талантите му не пират до тук. Докато повечето деца на неговата възраст могат да смятат до 5, той се е научил как да брои до десет на четири различни езика – английски, испански, руски и японски.

Всъщност, неговият коефициент на интелигентност е 145 и е съвсем близо до стандартите на гениалност на Менса.

Тестовете показват, че Майкъл чете и пише като 8-годишен, а експертите са изумени как разговаря като възрастен.

Момченцето никога не е получавало някакво допълнително обучение, а започва да се учи на четмо и писмо от таблета на майка си.

Той се учил толкова бързо, че съвсем скоро започнал да коригира майка си, докато му четяла приказка. Семейството му разказва, че Майкъл обича да язди и да си играе като всяко друго дете.

Майката Ема, която работи в пощата, разказва, че никога не го е карала да учи повече от необходимото, но той просто сам изявявал желание за това.

"Той бе очарован от числата и думите. Просто попиваше като гъба всичко, а паметта му е брилянтна", разказва гордата майка.

Ема и съпругът й Антъни забелязали таланта му, още когато бил на 18 месеца и започнал да се учи от образователни игри на компютъра. Баба му решила да заведе на специалист в Бирмингам и тестовете показали високия му коефициент на интелигентност.

Средното ниво на интелигентност във Великобритания е 104. Със своите 145, Майкъл попада в невероятните 2% от населението на Острова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ПАРОДИЯ

преди 9 години

НА СНИМКАТА ТОВА СА РЪЦЕ НА МОМИЧЕНЦЕ!

17

математик

преди 9 години

145 е повече от сбора на благоевградските тризначките. Умно си е детето ама дано си има детство и не го тормозят от малко да се бори с науките.

16

Учен

преди 9 години

Горкото дете. Дано глупавите му родители се усетят навреме и спрат да го мъчат.

fallback