Снимка: Архив Reuters
fallback

Градинар постави нов рекорд за най-голям праз в света благодарение на необичаен трик - правейки му серенади с хитове на Глен Милър, пише в. "Дейли експрес".

Пол Рочестър от Сийхам, Великобритания, е отгледал внушителния зеленчук с тегло 9,75 килограма, следвайки препоръката на покойния си баща Уилфред - шампион в производството на растителни рекордьори. Тайната на стария градинар е в оранжерията да звучат суинг парчета на Глен Милър, сред които "In The Mood" и "Moonlight Serenade".

Изпълнявайки бащиния завет, любителят градинар първоначално е поставил в парника касетофон, впоследствие заменен от CD плеър, за да бъде съпътстван растежът на ценните му зеленчуци от благата музика.

Пол Рочестър е научил, че е подобрил рекорда за най-голям праз на местно градинарско шоу. Досегашното най-добро постижение е принадлежало на друг британец, Джон Пиърсън, който през 2011 г. е отгледал праз с тегло 9,2 килограма.

"Бях на седмото небе от щастие, когато разбрах, че съм отгледал праз рекордьор, и още повече, когато стана ясно, че съм подобрил досегашното световно постижение. Ако баща ми беше жив, щеше да е изключително горд", споделя 56-годишният Пол Рочестър.

Любителят градинар, който по професия е машинен оператор, разчита на пълната подкрепа на съпругата си и двете си дъщери в отнемащото му доста време хоби.

"Татко прекарва по-голямата част от свободното си време в градината. Когато се занимава с любимите си растения, постоянно звучи дискът с най-доброто от Глен Милър", казва 21-годишната му дъщеря Кейт.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 9 години

Голям,голям,но все си е жилав.Друго си е един голям червен лук да теглиш с мусаката на вечеря-мехлем за назо-гастралния тракт.

4

Сандо

преди 9 години

те не знаят у нас кви моркови се надигат под чакга ритми

3

ехехе

преди 9 години

ГМО папур !

fallback