Снимка: Reuters
fallback

Американска фирма предлага нова услуга с шестима танцуващи гробари, които се изявяват като мажоретки в бели костюми, преди да понесат на рамо ковчега, пише в."Дейли мейл".

Новите погребенията с професионална хореорграфия имат за цел да "омекотят мъката", свързана с траурния ритуал. Танцуващите гробари взимат по 1400 долара, за да изпълнят своето шоу.

Практиката бе разпространена главно в южните щати на САЩ, но сега модата проби и на север. Погребалното бюро на Джон Хюстън предлага услугата в щатите Ню Йорк и Ню Джърси. Тя е наречена "Бяла ръкавица", тъй като облечените в елегантни бели костюми гробари носят и бели ръкавици. По време на изпълнението им те нерядко получават и аплодисменти от страна на опечалените.

Екипът обикновено танцува под акомпанимент на госпъли. Той извършва пируети с ковчега на рамо. Най-чести клиенти за подобни церемонии са афроамериканците, подчертава изданието.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

До 1

преди 9 години

Нашите предци - траките, са устройвали веселби, когато някой почине. Те наистина са вярвали, че покойникът отива в друг, по-добър свят, където ще продължи да живее.

1

Анонимен

преди 9 години

Какви са тия глупости....а, те били американци...ЯСНО!

fallback