Снимка: Reuters
fallback

Да се стопли през нощта, не е проблем за бездомния Людвик Долезал, защото спи, зарит в куп гореща пепел, съобщи в. "Метро".

Недостатъкът на този метод обаче е, че му донесе прозвището на най-мръсния мъж в Европа. Това се дължи и на нежеланието на 58-годишния Людвик да се къпе, защото страда от психично разстройство. Именно заради него той иска животът му да е пълен с огън и пепел, пише БТА.

Людвиг прекарва дните си да гори всичко, което попадне в ръцете му, а всяка нощ си ляга в останалата пепел. "Един ден аз просто реших да напусна работа. Това беше преди години. Оттогава съм тук с огъня", каза г-н Долезал.

Людвик Долезал сега живее в изоставена ферма в Нови Биджов. За да поддържа огъня, е изгорил юрганите и матраците. Получава социална помощ, равностойна на 3 британски лири на ден, но служителите се страхуват да му я дават в ръцете, за да не я изгори.

"Изглеждам ужасно, но хората ми помагат...Носят автомобилни гуми, за да ги горя - каза Долезал. - Поддържам огъня цял ден, а в 7,30 вечерта си лягам". Той признава, че от спането в пепелта има дихателни проблеми. Става му по-добре обаче, когато пуши. Нормата му е 20 цигари на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

lyon

преди 10 години

До от БГVie bilgarite za nikide ste bez turcite

6

Българин

преди 10 години

ГРОЗНА КЛЕВЕТА, НАЙ-МРЪСНИЯТ ЕВРОПЕЕЦ Е ИВАН КОСТОВ, тоя от статията е на почетното второ място.

5

Анонимен

преди 10 години

То пък 40 години жилище ,кола изплащат ли се ?И да тъпчеш монотомно едно и също без един ден свобода ,закаснение или свое мнение.Не ги мислете на запад там капитала ги е дресирал 200 години и не всеки може да издържа на темпото.А пепелта може да е *** ,но чисти от бацили.

fallback