Снимка: Reuters
fallback

Каталунската компания "Нейчъръл машинс" започва продажбите на първия 3D принтер за храна, съобщиха "Ел паис" и агенция ЕФЕ. Принтерите ще бъдат произвеждани в Китай.

Вече са постъпили около 400 поръчки от различни страни - от САЩ и Китай до Бразилия и Русия.

Foodini, както се нарича устройството, позволява да се разпечатват различни блюда - от хамбургери до шоколадови или макаронени изделия. На продуктите може да се придават всевъзможни форми, съобщава БТА.

След многобройни изпитания и доработки Foodini скоро ще заработи в ресторантите, фурните и сладкарските цехове, а също в кухните на обикновените хора, прогнозира изданието. Цената е около 1000 евро.

Принтерът е със сензорен екран за избор на рецептите или за разработването на оригинални блюда. Вместо мастило той използва капсули с различни съставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 10 години

А какви ли капсули ще се използват за ракия и шопска салата

11

Анонимен

преди 10 години

Veche ima 3D printeri koito vyzproizvezdat i organi. Nishto novo

10

Анонимен

преди 10 години

Един стар виц:Киркор и Гарабед се лутат в пустинята - гладни, жадни, обезсилени. И изведнъж виждат един оазис и в него луксозен ресторант с табела: "Тук има всичко". Погледнали менюто и единият казал: "Дай като начало да си поръчаме прясно мляко". Дошла една едра негърка с две празни чаши и им надоила "прясно мляко"... После Гарабед казал: "Абе тук има слонски г***з с гарнитура, аз ще си го поръчам. Донесли му празна чинийка с няколко картофчета. -"На вас се падна дупката". Та и тоз принтер...

fallback