Снимка: Reuters

За мнозина максимата любовта минава през стомаха е приета за чиста истина. Именно за такива хора ресторант в Ню Йорк предлага меню за 30 000 долара, специално за празника на влюбените, предаде ИТАР-ТАСС.

И понеже най-разпространената традиция за американците е Денят на влюбените да бъде отпразнуван с вечеря, то може би високата цена в този ресторант няма да уплаши празнуващите.

Менюто в Pera Mediterranean Brasserie днес включва черен хайвер, стриди, лангусти и печено еленско месо, а за десерт влюбените ще могат да похапнат шоколадова торта, украсена с лист 24-каратово злато, пише БТА. Докато влюбените дегустират деликатесите, музиканти ще им свирят на арфа. Освен това в стойността на вечерята е включен сертификат за 5000 долара, които могат да бъдат изхарчени в прочутия бижутериен магазин "Тифани".

Доста по-евтино би излязла романтичната вечеря за онези американци, които предпочитат да отбележат празника, като заведат половинката си на театър. Трупата на знаменития Нюйоркски балет днес ще представи комичния балет "Копелия" от френския композитор Лео Делиб. В либретото се говори за младеж, влюбен в кукла. А билетите са отдавна изкупени.

По повод Деня на влюбените най-известният небостъргач в Ню Йорк - 102-етажният Емпайър стейт билдинг, ще бъде осветен с официалните цветове на празника - розово и червено.

Тази година обаче не всички граждани на САЩ ще могат да отпразнуват Деня на Свети Валентини. В някои райони на щата Джорджия празникът официално бе отменен заради лошото време - силният снеговалеж на практика парализира движението по пътищата и остави десетки хиляди домове без електричество. Постановление за отменяне на празника бе издадено от местния шериф Скот Бери.

"В северните райони на Джорджия Денят на Свети Валентин се отменя. Заради леда, снега и ледения дъжд мъжете се освобождават от задължението да тичат до близкия магазин за лотарийни билети и шоколадови лакомства", се казва в съобщението, качено във Фейсбук. Забраната е в сила до 18 февруари. Очаква се, че именно в този ден времето в Джорджия ще стане по-хубаво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase