Снимка: Reuters

След като човечеството преживя 2013 г., когато приключваше календара на маите, ето, че дойде ред да се насрочи поредният апокалипсис.

Според някои това събитие ни очаква след стотина дни и според викингският фолклор трябва да настъпи на 22 февруари 2014 година, пише в. "Дейли мейл".

Според древните предания на този ден бог Один трябва да бъде убит от вълка Фенрир. Викингският свършек на света е наречен "Рагнарок", което в превод означава "Гибелта на боговете", пише БТА. Но преди кончината на върховното божество Один, щяла да настъпи "зимата на зимите".

Според фолклора на викингите щяло да има три последователни люти зими, без лета помежду им. Тогава всякакъв морал сред хората щял да изчезне и те щели да се изтребят помежду си, с което започвало началото на края.

Вълкът Скол ще погълне Слънцето, а брат му Хати ще се нагости с Луната. Звездите ще изчезнат от небосклона, а Земята ще потъне във вечен мрак, с което ще бъде белязана кончината й. Експертите изчислиха, че тези драматични събития трябва да се случат на 22 февруари 2014 година.

Один ще бъде убит от вълка Фенрир и от другите "богове на сътворението". Ще има големи земетресения, а след като загине, Земята ще изчезне. На нейно място ще дойде друг един утопичен свят, изпълнен с богатства и благини, вярвали викингите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase