Работещите до късно печелят повече пари. Снимка: Reuters
fallback

Хората, които си лягат много късно вечер, печелят значително повече пари от останалите, установи проучване на испански учени, цитирано от британския "Дейли мейл".

Ранобудниците се представяли по-добре в училище и в университета, но на по-късен етап от живота "нощните птици" ги превъзхождали в работна среда. Лягащите късно били по-здрави, по-заможни и по-умни от останалите, смятат учените.

Ставащите късно притежавали интелигентността, свързана с престижните професии и по-доброто заплащане. Ранобудниците показвали по-добри резултати на изпити, защото сутрешната учебна програма не била пригодена за лягащите късно и те губели в конкуренцията на този етап от живота.

"Совите" обаче показали значително по-добри резултати в решаването на проблемите - един от важните показатели за общия интелект. Те проявили по-добри възможности в концептуалното и аналитичното мислене. А тези умения са неразривно свързани с иновативното мислене, с по-престижните професии и съответно с по-доброто заплащане, отчитат експертите.

Според специалистите "нощните птици" са по-екстровертни и креативни, това са поети, художници и изобретатели, докато ранобудниците са хора практични, от които стават чудесни държавни служители и счетоводители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

до 17

преди 11 години

Ако влезнеш в матрицата и успееш да спазваш правилата също можеш да си докарваш добри пари.

14

Анонимен

преди 11 години

Училището ти дава базисни познания, но иначе те вкарва в матрицата. Наскоро се срещнахме класа и беше много смешно- тези със среден успех бяха уредили живота си много добре. Повечето от отличниците се бяха слели с масата и някои дори в момента нямаха работа. Не съм ги питал кой кога става и ляга.

13

Анонимен

преди 11 години

"Хората, които си лягат много късно вечер, печелят значително повече пари от останалите, установи проучване на испански учени, цитирано от британския "Дейли мейл"."Льольовци. Хората които печелят повече, стоят до късно вечерта. Останалите си налягат парцалите, защото и пари няма, а и на сутринта ще трябва да работят за някоя нощна птица с махмурлук.

fallback